tiistai 22. marraskuuta 2016

Hormonipöhöä, ruokavaliopohdintaa ja muuta

Kulolla lähestyy pian 5kk synnytyksestä. Kuntoutuminen on edelleen kesken, vaikka välillä jo intoutuukin ajattelemaan että oltaisiin hyvällä mallilla.

Kulolla muuttui liikkuminen epäpuhtaaksi ja kaukokäskyjen asennonvaihtotekniikasta näin että nyt on jumissa. Sain ajan Your Dogin Tiinalle, joka hieroi Kulon edellisviikolla. Se olikin tooosi jumissa, vasen kylki kauttaaltaan ja oikea lanneselän alueelta. Hyötyi hieronnasta ihan huomattavasti.

Samoihin aikoihin hoidin Kulon vasemman takajalan akillesjänteen vauriokohtaa (tai oikeastaan jännettä koko matkalta) Handycure-laserilla, kahden viikon kuuri hoitoa aamuin illoin. Kuuri päättyi viikko sitten. Mielestäni ei arista takajalkaa enää niin paljon eikä oikea takajalka tunnu niin rasittuneelta. Eli on tunne, että olisi hyötynyt hoidosta.

Kulon karva kiiltää ja on muuttunut paksummaksi, mutta olen kiinnittänyt huomiota, että se laineilee selän päältä ja räätälinlihasten kohdilta karva on alkanut törröttää, on edelleen kiiltävä. Lisäksi istuma-asennossa istuu takajalat levällään. Ja on pöhöttynyt, painon kanssa on ollut ongelmia.

Sain Kulon ihanan Maijun kyytiin Piiralle tänään, en päässyt itse lähtemään mukaan mutta yritän muistella mitä Piira Kulosta totesi:

- lanneselkä jumissa, etenkin vasemmalta, sopien vanhaan (akillesjänne)traumaan ja sen aiheuttamaan kehonkäytön epäsymmetrisyyteen. 
- edelleen kovasti hormonipöhöttynyt, Piira arveli syyksi osaltaan sitä, että jouduttiin sterkkaamaan hormonikierroltaan niin epäedullisessa vaiheessa, heti synnytyksen jälkeen, että ottaa aikansa hormonitoiminnan tasapainottua
- edelliseen liittyen aineenvaihdunta ei ole kunnolla käynnistynyt. Piira suositteli viljatonta light-ruokaa, jota voisi antaa isompaa määrää kuin ruokaa jota Kulo nyt syö. Jotain luontaistuotetta suositteli myös, nyt en muista nimeä mutta tiedustelen Maijulta uudelleen. Olen kelaillut noita ruoka-asioita ja miettinyt Acanan Light & Fittiä
- Piira suositteli treenitaukoa ja peruskunnon kasvattamista, lenkin jakamista kahteen osaan eli mieluummin kaksi puolen tunnin lenkkiä kuin yksi tunnin, ravia vaihtelevassa maastossa. Treenitauko ja ravilenkit onnistuvat nyt hyvin kun itsellä on synnytys tässä ihan käsillä.

Eli toipuminen jatkuu edelleen, vielä ei olla selvillä vesillä. Mitä olen muiden kanssa jutellut, niin olen kuullut että nartulla voi mennä helposti vuosikin että se on oikeasti kunnossa. Kulolla on ollut vielä tavallista paljon rankempi tausta joten edetään koiran ehdoilla, sen vointia seuraten. Tikit tuntuu edelleen vatsanahkan alla, vaikka ovat kyllä ihan todella paljon pienentyneet.

Jotenkin on kuitenkin tosi hyvä fiilis, eteenpäin ollaan koko ajan päästy, koira on iloinen ja silmät säihkyvät ja olemme saaneet ihanasti apua monelta eri taholta! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti