tiistai 1. marraskuuta 2016

4kk synnytyksestä

Käytin Kulon torstaina Airilla kraniossa. Vasen puoli oli hyvän oloinen ja koira makoili rentona hoitopöydällä, mutta oikeaa puolta käsiteltäessä se oli levoton. Lanneselässä KS-pulssi tuntui hyvin ja Airin mukaan Kulo on itse tiineydestä ja synnytyksestä lähtenyt hyvin toipumaan, toki iso leikkaus vielä näkyy kropassa ja akillesjännevamma kuormittaa. Nyt suunnitelmissa onkin kääntää katseet tiineydestä ja syntymästä toipumisesta tulevaisuuteen ja sopivan kehonhuoltojatkumon kehittämiseen, ts mitä hoitoja Kulo tarvitsee ja kuinka usein pysyäkseen hyvässä harrastuskunnossa?

Kuten aiemmin kirjoitin, meillä oli Handycure-laserlaite Your Dog:lta lainassa useammankin viikon. Nyt kun on selvinnyt, että Kulon kroppaongelmien takana on vanha akillesjänneongelma, joka edelleen vaikuttaa takajalan toimintaan ja sitä kautta koko koiraan, olen miettinyt että kuinka kyseistä ongelmaa saisi autettua. Osteopaatti Katriina Slotte Your Dog:lta suositteli laseria jänteeseen. Olen ollut jo pidempään kahden vaiheilla, että tilaisinko Handycuren, ja nyt jo tutuksi tullut laite tuli ostettua ja pääsi tänään ensimmäistä kertaa käyttöön (hoidin useammankin "potilaan" tällä monipuolisella laitteella). Laitteen käyttöohjeesta löytyi selkeä hoitosuunnitelma jännevamman hoitoon. Nyt tietyllä hoito-ohjelmalla hoidan Kulon akillesjänteen aamuin illoin kahden viikon ajan. Uskoisin tämän ajan kuluessa/kuluttua huomaavani onko laitteesta ollut apua. Toivon kovasti että on!

Muut Kulon jatkohoitosuunnitelmat ovat kolmen kerran osteopatiahoitosarja, jolla saataisiin lanneselkää avattua. Tosin ensimmäinen vapaa aika meni tammikuulle, eli peruutusaikoja odotellessa. Lisäksi käytän Kuloa hierottavana Your Dog:lla. Oma lähestyvä synnytys tietää jonkun pituista treenitaukoa Kulolle, eli se saa jatkaa rauhassa toipumista. :)

Kulo on hyötynyt Vitabalansin lisistä, sillä on upeasti kiiltävä karva joka on vahvistunut hurjaa kyytiä. Usein öisin olen pitänyt sillä manttelia, tämä on näppärä tapa lisätä selän pintaverenkiertoa ja hoitaa selän lihasjumeja.

Kulo on palannut tokotreeneihin, tahti tosin on aikaisempaa harvempi (johtuen omastakin jaksamisesta) ja pyrin suunnittelemaan treenit niin, että juoksuttaisin sitä määrän sijaan laadukkaasti. Toisinaan tämä treenisuunnittelu onnistuu paremmin, toisinaan huonommin, maltti ei aina ole suurin vahvuuteni ja olenkin pyytänyt treenikaveri Maijua toppuuttamaan jos meinaan treeneissä juoksuttaa Kuloa liikaa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti