perjantai 2. syyskuuta 2016

Kulon fysioterapia alkoi

Kulo kävi torstaina 31.8. Your Dogin fysioterapeutti Annariina Granqvistilla (koirahieroja, fysioterapeutti).

Annariina kävi Kulon kropan läpi tunnustellen lihakset sekä tutkien nivelten ja raajojen liikkuvuudet. Kulo oli hyvässä lihaskunnossa, sillä oli kireyttä selkälihaksissa, ja nivelet olivat löysähköt jonka vuoksi hyvän lihaskunnon ylläpitäminen oli tärkeää. Nyt tässä vaiheessa Kulon kohdalla oli tärkeää vahvistaa lannealueen ja vatsan lihaksistoa.

Tämän jälkeen oli aika käydä läpi harjoitteet. Saatiin toistakymmentä erilaista lihasharjoitetta, jotka käytiin läpi Annariinan selittäessä harjoitteen perusteeet ja mihin lihasryhmään ko harjoite vaikuttaa. Tuli tunne, että monipuolisuus ja mielikuvitus oli valttia. Käytiin myös läpi erilaisia apuvälineitä; tasapainotyynyjä, korokkeita yms. Onneksi sain nämä harjoitusohjeet myös kirjallisina, koska muuten olisi vaikeaa muistaa kaikki kuulemansa.

Seuraava aika sovittiin kuukauden päähän.

Tänään lenkillä kokeiltiin Annariinan innoittamana erilaisia harjoituksia. Kätevää, kun niitä pystyy tekemään myös metsälenkin yhteydessä, tällöin koiran lihaksisto on lämmin. Tehtiin esimerkiksi peruuttamista epätasaisella pehmeällä alustalla ylämäkeen, kiven päällä molempiin suuntiin pyörimistä ja tasapainoilua, hidasta ylämäkikävelyä, etutassut kannon päällä pyörimistä ja etutassut puunrungon päällä sivuttain kävelemistä. Kulo oli innoissaan, muutkin koirat saivat osallistua ja palauttava ravilenkki sai hyvää haastetta lihaskunto-osioilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti